blanklogo5.jpg (23805 bytes)  
Elke woensdagavond clubavond, adres Catharinaland 189, 2591 CK  Den Haag.

Afdeling Den Haag R18

Dit is de homepage van de VERON Afdeling Den Haag. Een afdeling met omstreeks 250 leden, waarvan een zeer groot deel zeer actief binnen de afdeling.

De afdeling beschikt over een eigen onderkomen, die op verschillende weekdagen geopend is voor diverse activiteiten. We beschikken over een drietal ruimten te weten de algemene ruimte, waar een drankje en een hapje verkrijgbaar is, een radioshack waar op alle hf banden kan worden gewerkt, een volledig amateurtelevisiestation aanwezig is, en een werk- en meetplaats, waar je gebruik kan maken van een scoop, spectrumanalyzer en nog veel andere apparaten.

 
ELKE WOENSDAGAVOND

Knutsel- en experimenteeravond in de afdelingslokaliteit aan het Catharinaland 189 (Mariahoeve). Tevens gelegenheid om gebruik te maken an de verenigingszenders (PI4GV), meetapparatuur, computers en de bibliotheek. Ook kan men onder het genot van een hapje en of drankje op een gezellige manier ervaringen uitwisselen.

Ook zullen er diverse evenementen op andere dagen georganiseerd worden. Te denken valt aan bijvoorbeeld contesten en knutselmiddagen op zaterdagmiddag bij voldoende belangstelling. Iedereen met interesse in de radiohobby is welkom op ons verenigingshonk aan het Catharinaland 189 te Den Haag (Wijk Mariahoeve).

Nieuws!

Lezing Woensdag 14 mei.
SPECTRUM ANALYSER MET TRACKING GENERATOR.

Wij hebben de ons, van eerdere lezingen bekende Jos Disselhorst, PA3ACJ, bereid gevonden om weer voor ons een lezing te geven.
Dit maal zal hij ons het gebruik van een spectrum analyser met een tracking generator laten zien.
Zoals bekend van Jos, wordt dit weer een hele leuke en interessante lezing voorzien van allerlei proefjes. De lezing begint om precies 20.00 uur.

 

Bezoek OD5LN aan Veron Afdeling Den Haag
Woensdag 18 september kreeg onze afdeling bezoek van OD5LN, Naim Ziade uit Libanon. Naim was in Den Haag om de vergadering van de OPCW (Organisation of the Prohibition of Chemical Weapons) bij te wonen. Na een rondleiding door ons honk en nadat hij met bijna iedereen die aanwezig was had kennis gemaakt en zijn QSL kaart had afgegeven, heeft hij als blijk van waardering, aan de afdeling secretaris Herman Blom , PB0AHX, als herinnering voor de afdeling een plaquette aangeboden met het symbool van Libanon.

 

Deze plaquette werd door Herman a la minute aan de muur gehangen. Hierna heeft Naim via onze verenigingszender, PI4GV, nog een aantal verbindingen gemaakt. Na onderling QSO en wat gedronken te hebben is hij onder dankzegging weer naar zijn hotel vertrokken.(foto's: Peter Tasman)

 

De zomervossenjacht van Veron en VRZA Haaglanden op zaterdag 6 juli was weer een succes!
Er verschenen totaal 6 deelnemers aan de start en er waren 3 vossen en 2 piepers te peilen. De laatste vos was weer op de 2 meter beam van de VRZA Haaglanden aangesloten en zodoende was daar de finish compleet met frisdrank, wat wel nodig was met het fraaie warme zomerweer.

Uiteraard hebben de deelnemers PA0JCM + XYL, PA0HER, PA1MV, PA0JWT en PA0HPV hun best gedaan om de aanwezige vossen en piepers te peilen in circa 2 uur tijd. De totale loopafstand bedroeg circa 7 kilometer.

 

Nostalgie...

Van Herman Römer kregen we een leuke tip voor een bezoekje aan een nostalgische website:

De radio Blan bladen uit de jaren zestig.

http://www.almerezendamateurs.nl/index.php/filmarchief/radio-blan

 

 

Nieuwe verticale antenne voor HF.

Cushcraft heeft een nieuwe antenne ontwikkeld, de R-9. Dit is een door-ontwikkelde R-8 die nu ook voorziet in de 80-meter band. Hiermee is een verticale antenne ontwikkeld die werkt op alle HF banden boven de 3,5 MHz. Door een breedband aanpassingsnetwerk is een enkele coaxkabel voldoende om de antenne te voeden. Cushcraft is tegenwoordig van MFJ Enterprises, Inc., dus de antenne is onder diverse handelsnamen verkrijgbaar. De Hygain versie heet de AV-680, die de AV-640 moet opvolgen. Saillant detail is dat deze versie ook nog eens $ 90 minder moet opbrengen.

De verticale antenne maakt gebruik van top loading en de totale lengte blijft onder de 10 meter. Door een ingebouwd ground netwerk zijn extra radialen niet noodzakelijk. De antenne werkt echter niet op grond niveau en zal tenminste 3 meter de hoogte ingebracht moeten worden om de 'elevated radials' zijn werk goed te laten doen. Verticale antennes hebben over het algemeen een lage opstraalhoek waardoor het werken van DX eenvoudiger is, zeker op de lage banden wanneer je de antenne gaat vergelijken met een dipool die niet op de juiste hoogte hangt. De laatste antenne zal immers als NVIS antenne vrijwel recht omhoog stralen.

De matchbox is voorzien van een RF choke om mantel stromen te voorkomen. In hoeverre de antenne op de gehele 80-meter band zal werken is niet bekend. Goede reviews zijn op dit moment nog niet te vinden. Door de gebruikte traps op de lage banden zal de bandbreedte immers afnemen. De antenne is nog niet op voorraad bij de Nederlandse leveranciers.
Bron: hamnieuws.nl/BAR.

 

Verzoek van de QSL manager R18
De laatste tijd krijg ik meldingen dat zendamateurs al een tijd geen QSL kaarten meer ontvangen. In één geval is de amateur ingedeeld op een niet bestaande afdeling 99 en een ander  op regio 28. Bij twee andere personen kwam ik erachter dat ze blijkbaar geen lid meer zijn terwijl ze wel beiden in het bestuur zitten van 2 afdelingen alhier.

Het verzoek is om op de website http://www.dqbmanager.nl  te kijken of al je gegevens nog kloppen en indien dit niet het geval is het DQB te mailen om je gegevens te laten corrigeren. Mocht je meerdere calls op je naam hebben (special event calls bijv.) dan ook deze calls controleren of ze juist staan geregistreerd.
Bij voorbaat dank voor de te nemen moeite.
73, André, PD2ATG, RQM regio 18

 

De zevende digitale nieuwsbrief van de afdeling, met daarin de jaarlijkse Convo, is verzonden naar ruim 170 e-mail adressen!

Klik op het plaatje om de 7de nieuwsbrief van de afdeling te downloaden:

 

 

 

Nieuws van de Stichting Radio Examens.
De Stichting Radio Examens (SRE) heeft de volgende data vastgelegd voor examens in 2014:

23 mei 2014 te Vlaardingen

Examens op andere locaties of voor specifieke groepen zijn in overleg met de SRE mogelijk als er genoeg deelnemers voor zijn.
De inschrijving sluit steeds vier weken voor de examendatum.

Voor de bestudering van de hoofdstukken 11, 12 en 13 van de exameneisen (procedures, regelgeving, gebruikersbepalingen) is door de SRE een studiehulp samengesteld welke van de SRE-website is te downloaden.

 
ContactinformatieVereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek

VERON Afdeling Den Haag
p/a Catharinaland 189
2591 CK Den Haag
Email: Bestuur

^ back to top ^

Menu
Home
Activiteiten
Agenda
Archief
Bestuur
Foto's
Links
Muurkrant
Nieuws
Zelfbouwproject.

We zijn na een aantal jaren gestopt met het leveren van de onweerdetector. Er zijn vele honderden bouwpakketjes geleverd en met succes in elkaar gezet. U kunt bij ons wel het schema opvragen
(als pdf-file), zodat u zelf de onweerdetector kunt bouwen.
Gironummer VERON GV

De VERON afdeling Den Haag heeft een eigen girorekening. Deze rekening wordt gebruikt voor het betalen van de vele vaste lasten, zoals de maandelijkse huur, gas, water en licht, verzekeringen etc.
Daar tegenover staan gelukkig ook wel inkomsten, zoals de jaarlijkse afdracht van de landelijke VERON en de gemeentelijke subsidie.

Ook voor donaties en giften kan deze girorekening worden gebruikt!

Het gironummer is:

716998 tnv pennm Veron afdeling 's Gravenhage.